gov.ua Державні сайти України
Гімн
Logo
Державне промислове підприємство “КРИВБАСПРОМВОДОПОСТАЧАННЯ”

ДПП Довідка про відприємство від 07.06.2021

ДПП «Кривбаспромводопостачання»

Державне підприємство зі головним управлінням в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області, яке займається видобуванням, розподіленням, транспортуванням та постачанням води промисловим та побутовим споживачам Дніпропетровської області. 

Державне Промислове підприємство «Кривбаспромводопостачання» засновано у 1962 на базі Криворізького районного управління «Донбасводтресту» та дирекції будівництва каналу Дніпро —Кривий Ріг.

 

Підприємство експлуатує 5 водосховищ:

 

Карачунівське — 308,0 млн. м³;

Південне — 57,3 млн м³;

Макортівське — 58,8 млн м³;

Кресівське — 10,2 млн м³;

Саксаганське — 2,5 млн м³.

 

Комплекс водоочисних споруд:

 

Кахвоський — 50 тис. м³ на добу;

Постачання технічною водою :

Криворізький залізорудний басейн;

Криворізький район;

Апостолівський район;

Софіївський район;

П'ятихатський район;

Нікопольський район.

Постачання питної води:

Апостолівський район;

Нікопольський район;

Софіївський район.

Канал Дніпро — Кривий Ріг:

канал у Дніпропетровській області України. Споруджений 1957—61 р. для водопостачання промислових районів Криворіжжя. Загальна довжина магістрального каналу 41,3 км.

 

Воду для каналу забирають із Каховського водосховища біля с. Мар'янського. За допомогою насосних станцій вона, долаючи підйом 80 м, подається до штучного Південного водосховища об'ємом 57,3 млн м3, яке каналом з'єднане з р. Саксаганню. У комплекс гідротехнічних споруд входять 3 насосні станції, гребля Південного водосховища. Вода каналу використовується й для зрошування прилеглих земель (у 1977 − 26 тис. га). У 1979 р. проводились роботи з реконструкції каналу, внаслідок чого його річна потужність збільшиться з 500 млн, м³ до 1 млрд м³.

 

Загальний забір води з Каховського водосховища для міста Кривого Рогу становить 616 млн м³ на рік, у тому числі на питні і технічні потреби — 480 млн м³ на рік, на зрошування — 93 млн куб. м³.

Канал 33:

канал у Кривому Розі та Криворізькому районі який з’єднує південне водосховище з р.Саксагань з проектною потужністю 50 тис. м³/добу.

 

Відкритий канал в земельному руслі з кріпленням відкосів. Довжина 14477м в землі.

 

 

На даний момент між Регіональним Фондом Державного Майна України у Дніпропетровській області (як орендодавцем) та Комунальним підприємством «Кривбасводоканал» (як орендарем) було укладено Договір оренди від 29.12.2017 № 12/02-6494-ОД, відповідно до предмету якого орендодавець приймає в строкове платне користування 1874 інвентарних об’єкти, що перебувають на балансі ДПП «КРИВБАСПРОМВОДОПОСТАЧАННЯ». Договір дійсний до 28.12.2027 р. включно.

Остане оновлення
  • червень 8, 2021
Поділитися